Bölünmüş yollar ve otobanlar hızlı seyir için uygun ortamlardır. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen otoban hız sınırı rakamları ceza yememek ve hayati durumlar için çok önemli.
Zira hız sınırları için belirlenen bütün rakamların altında önce insan güvenliği düşünülerek yapılan hesaplar yatıyor. Hal böyle olunca, hız sınırlarından haberdar olmak sadece trafik cezalarından kurtulmak için değil daha güvenli sürüş deneyimleri yaşamak için de gerekli. Ayrıca “hız sınırı” kavramının mecbur kalındığında çıkılabilecek son limit olduğu unutulmamalı. Sürüşleri olabildiğince güvenli hale getirmek için sürücülerin hız sınırlarının da oldukça altında seyir alışkanlıkları edinmesi gerekiyor. Yani hız sınırı için belirlenen limitleri “olağan” hız olarak algılamamak lazım. Bu anlamda, meydana gelen kazalarda araç hızı yükseldikçe ölüm ve sakatlık riskinin keskin biçimde arttığını hatırlatalım. Hız sınırlarını bilelim ancak sınırları zorlamayalım.
2019 yılı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni açıkladığı otoban hız sınırı limitleri, her zaman olduğu gibi araç tipine göre değişiklik göstermekte.
2019 yılı otoyol hız sınırı limitleri konusunda aklında soru işaretleri bulunan sürücüleri aydınlatmak, daha güvenli ve trafik polisiyle başınızın derde girmediği yolculuklarda yardımcı olmak için güncel hız sınırlarını bir arada sunuyoruz.
Hız Sınırı Araç Türüne Göre Değişebiliyor
Bu noktada otoyol, otoban , çevre yolu, bölünmüş yol sınıfındaki güzergâhlarda otomobillerin en yüksek hız sınırı 120 km/s. olarak açıklandı. Ayrıca otomobillerin hız sınırları şehir içi/yerleşim yerlerinde 50 km, çift yönlü şehirlerarası yollarda 90 km, bölünmüş yollar için 110 km/s şeklinde belirlendi.
Sadece otoban hız sınırı değil, diğer yol güzergâhlarında da araç türüne göre farklı hız limitlerinde değişiklikler görülüyor.
Buna göre; otoban hız sınırı 100 km/s olan minibüs tipi araçların diğer yollar için ulaşabileceği maksimum yasal hız limitleri şu şekilde; yerleşim yerleri/şehir içi trafik 50 km, şehirlerarası çift yön yollar 80 km, bölünmüş ya da duble yol olarak bilinen güzergâhlarda ise 90 km/s minibüsler için en yüksek hız sınırlarını teşkil ediyor.
Yine şehirlerarası trafikte sıklıkla kullanılan bir diğer araç olan otobüsler için şehirlerarası duble yol hız sınırı 90 km/s olurken otoban hız sınırı 100 km, çift yönlü karayolu 80 km ve şehir içi trafik hız sınırı 50 km olarak güncellendi.
Otomobil, minibüs ve otobüse ek olarak; kamyonet, panelvan, kamyon, motosiklet, çekici gibi araç türlerinin hepsi için belirli hız sınırları mevcut. Ayrıca bu tür araçların kendi içlerinde de farklı kategorilere ayrıldığı ve buna göre ufak hız sınrı değişiklikleri olabilieceğini hatırlatalım.
Örnek: Motosiklet (L3); yerleşim yeri hız sınırı bütün motosiklet türleri için 50 km iken L3 sınıfına giren araçlarda şehirlerarası çift yönlü karayolu 80km, duble yol hız sınırı 90 km, otoban hız sınırı 100 km olarak açıklanmış ve en yüksek limitlere sahip motosiklet türü L3 olmuştur.
Hız sınırları tehlikeli madde taşıyan araçlarda çevre güvenliği de düşünülerek şehir içinde 30 km’ye kadar çekilebilir. Ayrıca bu tür tehlikeli yükü olan araçların otoban hız sınırı dahi saatte azami 70 km olarak belirlenmiştir. Benzer şekilde iş makinalarının da bütün yollarda saatte 20 km hızın üzerinde hareket etmeleri cezai işlem gerektirir.
Hız Sınırı İhlalleri Dışında Güncel Trafik Cezaları Listesi
Otoyol, duble yol, otoban hız sınırı gibi limitlere ek olarak trafikte sıkça gördüğümüz birçok kural ihlali için ceza tutarlarının güncel hali aşağıdaki gibidir;
Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışıp SGK güvencesine sahip olan ancak özel sağlık kuruluşlarının hizmetlerinden yararlanırken yüksek prim ödemek istemeyenler için sunulan bir sigortadır.
Otomobiller için çift yönlü şehirler arası yollarda hız sınırı 90 km'dir. Bölünmüş yollarda 110 km sınır varken otoyollarda bu sınır 120 km'dir.
Türkiye'nin en büyük sigorta şirketi haline gelen Türkiye Sigorta güvencesini yaşamak istiyorsanız hemen Alper Sigorta'ya uğrayın. Online fiyat teklifi almak için geç kalmayın
Otoban Hız Sınırı Kaç Km ? İşte taşıt türüne göre otoban hız sınırı bilgisi..
DASK Deprem Sigortası Fiyatlarını Öğrenmek Artık Çok Kolay. Hemen DASK Prim Hesaplama Aracımızı Kullanın ve Yaklaşık Fiyatları Öğrenin. Online DASK Sigortası Almak İçin Bizden Fiyat İsteyin.
Artık Yalnızca Sigorta Sektörüne hizmet eden iş ilanlarını bulabileceğiniz bir web sitesi var.
Çevre Yolu Bölünmüş Yollar ve Otoban Hız Sınırı Güncel Limit 2019
Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları bildiğiniz üzere değişkenlik göstermektedir. Bu veriler yaş , yenileme, il vb. gibi faktörlere göre değişmektedir. Biz sizler için Ankara ve İstanbul için 2020 tavan fiyatlarını paylaştık.
Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken Hususları Toparladık
İkinci el araçlarda alıcı eski trafik sigortasını 15 gün kullanabiliyordu... Artık alıcı hemen sigorta yaptırmak zorunda
Groupama Sigorta, sigortacılığı günlük yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacı olarak konumladığı iletişim çalışmalarına yeni kampanyası #YaşamakRiskAlmaktır ile devam ediyor.
HDI Sigorta, müşterilerine trafik sigortası ve kaskoyu birleştirerek hizmete sunduğu ‘Trafikasko’ ve ‘Avantajlı Kasko’ ürünleri ile kolay çözümler sunuyor.
Caner Erdeniz’e sürpriz doğum günü
Trafik sigortasında değişiklik - Trafik Sigortasında ki değişiklik haberi
Copyright © 2019 Alper Sigorta Limited Şirketi